Om oss

Hem

Om oss

Om oss

Om oss

Vi bor på en mindre lantgård som ligger i Årsunda, ca 20 minuter söder om Sandviken. Vi har skog och åkrar inpå husknuten och har promenadavstånd till sjön Ottnaren. Vi har tio egna hundar, så djur (speciellt hundar) är vårt största intresse!

VI SOM ÄGER ÄRGRIPAN

Fredrik

Ägare Älgripans Hundcenter

Jag (Fredrik) är en jaktkille som startade mitt intresse för hundar 1994 med en basset hound. Hon lärde mig det mesta om viltspår, vilket jag är domare för. Därefter kom min första älghund 1999 och med det också intresset för klövviltsjakt och att döma löshundsprov. Med tiden har några fågelhundar tillkommit, vilket passar mig perfekt då jag tycker om att jobba och träna med hundar. På senare tid är vi delägare i en i Sverige ovanlig ras – Sabueso espanol (spansk stövare) – som har gjort att jag återtagit mitt tidigare intresse för jakt av småvilt. Sammanfattningsvis så tycker jag om att vara aktiv så därför passar det mig att ha förmånen att kunna kombinera förvärvsarbete och eget företag.

Maria

Delägare Älgripans Hundcenter

Jag (Maria) har alltid haft ett genuint intresse för djur och genom åren på lantgård har jag haft både katt, kanin, hund, får, gris, höns, kor och häst. Kort och gott trivs jag på landet och vill gärna dela med mig till djur och människor av den fina miljö vi lever i. Jag har för tillfället två golden retriver som jag tillbringar mycket tid med bla tränar vi nosework, spår, rallylydnad mm. Till vardags jobbar jag med personalfrågor inom kommunen. Jag är sedan 2014 utbildad friskvårdskonsulent och massageterapeut för hund.

Frågor eller funderingar?

Tveka inte att kontakta oss

MEDARBETARE

Alina (dotter) som även hon har ett starkt intresse för djur och att de ska ha det bra. Hon har tre egna hundar och har tidigare också haft flera hästar, och hjälper oss ibland när vi behöver vara lediga och vi lämnar då med trygga händer över vår verksamhet till henne.

Ellinor, Ida, Hanna, Lisa, Viktoria, Julia och Hilda är alla glada och härliga tjejer som jobbar som timvikarier i vårt företag. De har alla själv egna hundar alternativt lång erfarenhet av hund, och är alla på något sätt utbildad för att arbeta med hundar. De älskar alla att pyssla om våra gäster och miljön de vistas i. Dessa personer är jätteviktiga i vårt lilla företag, så att vi kan hämta ny energi ibland, och då sköter de verksamheten med trygg hand.

Hjälp oss sprida om denna dag!

Innehåll och program är inte spikat än, så önskemål och tips tas tacksamt emo. Vid frågor och funderingar, ring Fredrik på 070-529 00 85

Hundhälga 2024

Mycket uppskattad hunddag med uppåt 350 besökare. Anordnas för 7:e gången – missa inte!

  • Prova på olika aktiviteter för hund
  • Rasklubbar
  • Hundföretag
  • Hundparad
  • Hundutställning
  • Barnaktiviteter
  • Björntest
  • Knallar, Utställare, Loppis
  • Servering
  • …. och mycket mer!

Vill du visa upp ditt företag /verksamhet / hobby/ utbildning/ klubb eller sälja något?

Ring Fredrik på 070-529 00 85. Kostnadsfritt för utställare och knallar!